Prajitura cu 2 creme
Pentru blat:
7 oua,
7 linguri zahar,
7 linguri nuca macinata,
2 linguri faina,
2 linguri cacao,
1 plic praf de copt,
2 plicuri zahar vanilat.
Pentru crema:
2 oua,
1 plic budinca de vanilie,
11 linguri zahar,
400 ml lapte dulce,
1 pachet margarina,
1 pachet unt (80% grasime),
2 linguri cacao,
esenta de vanilie,
200 gr nuca de cocos rasa.
3 pachete biscuiti "Petit beurre"
1 cana lapte dulce fiert,
4 linguri Inka,
1 lingura zahar.
Pregatim blatul, astfel:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.
Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.
Adaugam nuca macinata si omogenizam.
Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam.
Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult.
Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.
Pregatirea cremei:
Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine.
Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire.
Frecam spumos cu esenta de vanilie.
Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema.
Impartim aceasta crema in doua.
Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta.
Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea prajiturii:
Peste blatul racit se intinde crema cu cocos.
Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka.
Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam.
Presaram cu nuca de cocos rasa.
Tort cu doua creme de ciocolata
INGREDIENTE
Pentru blat:
9 oua
225 g zahar
1 plic si jumatate budinca de cicolata
30 g cacao
150 g faina
1 lingurita jumate praf de copt
Pentru spuma de ciocolata:
300 ml. frisca lichida
300 gr. ciocolata cu lapte sau amaruie
Ciocolata se rupe bucati,se adauga frisca lichida si se pun pe baie de aburi pina se topeste ciocolata.Se lasa la racit,iar dupa ce s-a racit se bate bine cu mixerul.
Pentru crema de ciocolata alba:
300 gr. ciocolata alba
100 gr. unt nesarat
9 linguri de frisca lichida
Se pune ciocolata si frisca pe baie de aburi sa se topeasca,iar dupa aceea se lasa la racit.Untul se bate spuma si se pune ciocolata racita si se bate in continuare cu mixerul.Rezulta o crema fina de ciocolata.
Pentru sirop:
400 ml. apa
200 gr. zahar
2-3 plicuri capucino de ciocolata
rom
Zaharul se face caramel,se pune apa si se lasa la fiert pina se topeste zaharul.Se ia de pe foc si se pune plicurile de capucino si rom dupa gust.
Glazura:
200 gr. ciocolata
200 ml. frisca
Se topesc pe baie de aburi iar cand s-a racit se pune peste tort.
MOD DE PREPARARE
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Dupa aceea adaugam galbenusurile. Faina, budinca, cacaua si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia rezultata am copt doua blaturi intr-o forma cu diametrul de 28 cm. Dupa racire am taiat blaturile in doua pe orizontala si am obtinut 4 foi.
Asamblarea: Se insiropeaza blatul, se pune jumatate din crema de ciocolata alba, blat insiropat, spuma de ciocolata, blat insiropat, cealalta jumatate de crema de ciocolata alba, blat insiropat, glazura.
Prajitura Raffaello
Ingrediente
Blatul I:
2 oua, 60 g zahar, 60 ml ulei, 60 ml lapte, 60 g zahar, 120 g faina, 1/2 plic praf copt
Blat II:
3 albuse, 90 g zahar, 90 g fulgi cocos, 15 g faina, 1/3 plic praf copt, esenta de migdale
Crema:
450 g ciocolata alba, 420 ml frisca lichida (35%), esenta de migdale
Mod de preparare
Pentru aceasta delicioasa prajitura cu nuca de cocos de care m-am indragostit, incepem prin a pregati ganache-ul de ciocolata alba. Folositi o ciocolata alba de calitate, eu o folosesc pe cea de la Lidl. Puneti ciocolata rupta in bucati impreuna cu frisca lichida intr-o oala, la foc mic, amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste.
ATENTIE: Amestecul nu trebuie sa fiarba, altfel crema nu se mai intareste.
Astfel formata, crema se lasa deoparte sa se raceasca, mixand din cand in cand, pe masura ce se raceste, ca sa devina aerata si pufoasa.
Primul blat:
Se separa ouale, galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zaha, laptele si uleiul. Optional puteti folosi lapte de cocos.
Albusurile se bat spuma cu zaharul ramas, se amesteca cu galbenusurile si in final cu faina amestecata cu praf de copt. Amestecul se toarna intr-o tava de 23x23cm si se coace la 180 grade pentru 20-25 de minute.
Al doilea blat:
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana cand spuma e tare si lucioasa, ca la bezea. Se adauga fulgii de cocos, faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute) si esenta de migdale. Se amesteca usor cu o spatula, de jos in sus, se toarna compozitia in tava captusita cu hartie de copt si se coace la 160 grade cca 20-25 min, trebuie sa fie auriu.
Asamblarea prajiturii:
Baza este primul blat pe care il puteti insiropa cu niste sirop de zahar ars aromatizat cu niste rom, sau lichior de cocos, apoi se pune jumatate din crema, apoi al doilea blat, dupa care restul de crema si se presara fulgi de cocos. Prajitura Raffaello se da la frigider pentru 2 ore.
Pentru crema:
2 oua,
1 plic budinca de vanilie,
11 linguri zahar,
400 ml lapte dulce,
1 pachet margarina,
1 pachet unt (80% grasime),
2 linguri cacao,
esenta de vanilie,
200 gr nuca de cocos rasa.
3 pachete biscuiti "Petit beurre"
1 cana lapte dulce fiert,
4 linguri Inka,
1 lingura zahar.
Pregatim blatul, astfel:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile, spuma tare, cu jumatate din cantitatea de zahar.
Frecam galbenusurile cu restul zaharului pana compozitia devine alifioasa, se albeste iar zaharul se topeste.
Adaugam nuca macinata si omogenizam.
Punem praful de copt stins, apoi pudra de cacao cernuta impreuna cu faina si omogenizam.
Adaugam spuma de albus, amestecand cu grija, ca sa nu se lase prea mult.
Punem aluatul in tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit timp de 20-25minute, la foc potrivit.
Pregatirea cremei:
Amestecam ouale cu zaharul, praful de budinca si laptele si fierbem pe baie de aburi pana cand compozitia se intareste. Lasam sa se raceasca bine.
Taiem untul si margarina si punem la topit tot pe baie de aburi. Lasam apoi sa se raceasca si scurgem toata apa tehnologica care s-a separat prin incalzire.
Frecam spumos cu esenta de vanilie.
Adaugam crema de budinca in untul spumos pana obtinem o crema.
Impartim aceasta crema in doua.
Intr-una punem 150gr nuca de cocos macinata, iar in cealalta, pudra de cacao cernuta.
Pentru stropit biscuitii : amestecam inka cu zaharul si diluam cu lapte caldut. Lasam sa se raceasca.
Asamblarea prajiturii:
Peste blatul racit se intinde crema cu cocos.
Si aseaza 3 straturi de biscuiti, pe care ii stropim cu lapte amestecat cu inka.
Asezam apoi crema cu cacao si uniformizam.
Presaram cu nuca de cocos rasa.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.